Tokyo: minim 10 raniti dupa un atac cu cutitul

Tokyo: minim 10 raniti dupa un atac cu cutitul

Un barbat a fost interpelat dupa ce a atacat, duminica, 31 octombrie, pasagerii dintr-un tren din Tokyo Japonia, cu un cutit si apoi a declansat un incendiu la bord, conform mass-media locala. Sunt minim 10 raniti, dintre care o persoana in stare foarte grava. Canalul de televiziune japonez NHK a evocat minim 8 raniti dintre care o persoana foarte grav ranita in timp ce agentia de presa Kyodo a mentionat 15 raniti.

Presupusul agresor, in varsta de aproximativ 20-25 de ani a atacat pasagerii cu un cutit si a pornit un incendiu, raspandind in tren un lichid neidenificat. Un videoclip filmat la bordul trenului, publicat pe Twitter, infatiseaza pasgerii fugind panicati prin tren, incercand sa scape de flacarile care curpindeau vagoanele. Un alt clip video arata un grup de pasageri care incerca sa scape pe geamurile trenului liniei Keio, imoilizat intr-o statie de la periferie, in vestul capitalei.

Un pasager a declarat ca initial a crezut ca este un eveniment legat de Halloween. Insa, a inceput sa fuga in momentul in care a vazut un barbat inarmat cu un cutit. A reusit sa supravietuiasca atacului ce a avut loc la ora 20 (ora locala).

Doua atacuri similare in august 2021

Agresiunile sunt destul de rare in Japonia, tara in care legislatia cu privire la armele de foc este extrem de stricta. Cu toate acestea, in luna august, doua alte atacuri au avut loc in transporturile publice din Tokyo. Un prim atac cu cutitul a avut loc la bordul unui alt tren, ranind aproximativ 10 persoane, in momentul in care in capitala japoneza se desfasurau Jocurile Olimpice.

Apoi, un al doilea atac a avut loc pe data de 24 august, doua persoane au suferit arsuri cu acid sulfuric intr-o statie de metro din capitala Tarii Soarelui Rasare. In ambele cazuri, suspectii, japonezi, au fost arestati la scurt timp.

In acest caz, suspectul inca nu a fost retinut.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns