Elon Musk: antreprenor futurist sau vizionar nebun?

Elon Musk: antreprenor futurist sau vizionar nebun?

Elon Musk s-a impus drept antreprenorul viitorului, fan al noilor tehnologii si preocupat de protectia mediului inconjurator. Omul de afaceri putred de bogat poseda un veritabil fler pentru inovatie si pentru comercializarea ideilor sale inovatoare.

Care sunt reusitele lui Elon Musk si ce planuri de viitor are? Iti spunem noi chiar acum

Zip2, 1995. Impreuna cu fratele sau Kimbal, Elon Musk infiinteaza Zip2, o companie de software informatic.

X.com si PayPal in martie 1999. Zip2 a fost vanduta pentru 10 milioane de dolari. Elon Musk cofondeaza X.com, un site de servicii financiare si de plati online. X.com fuzioneaza mai apoi cu Confinity si astfel ia nastere PayPal.

SpaceX, 2001. SpaceX s-a nascut dintr-o idee revolutionara avuta de creatorul sau. Acesta visa sa construiasca o sera pe Marte pentru a cultiva seminte alimentare experimentale.

SolarCity, 2006. Elon Musk este cel care a sugerat acest concept si a investit in crearea SolarCity, o companie care exploateaza energia solara, infiintata de doi din verisorii lui Elon Musk. In 2016 societatea a fost achizitionata de Tesla.

Tesla, 2008. Elon Musk a fost printre primii care au investit in aceasta companie multinationala specializata in masini electrice, stocarea de energie si fabricarea de panouri solare.

Boring Company, 2016. In 2016, Boring Company vede lumina zilei. Societatea este specializata in fabricarea de echipamente de forare a tunelelor de inalta performanta.

Neuralink, 2019. Elon Musk a declarat ca societatea sa, Neuralink, creata in anul 2016, intentioneaza sa efectueze o serie de noi teste asupra oamenilor.

Lansarea SpaceX, 2020. Initial amanata din cauza unor conditii meteorologice nefavorabile, lansarea mult asteptata a avut loc pe data de 30 mai 2020.

O racheta SpaceX Falcon 9 a transportat nava spatiala Crew Dragon din Florida spre Statia Spatiala Internationala la jumatatea lunii noiembrie 2020, marcand prima misiune cu un echipaj operational.

Sursa: https://www.starsinsider.com/fr/people/435413/elon-musk-entrepreneur-futuriste-ou-visionnaire-fou

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.