Pentru a atrage turistii, aceasta tara organizeaza loterii la aeroport

Pentru a atrage turistii, aceasta tara organizeaza loterii la aeroport

De indata ce sosesc, turistii sunt inscrisi la o tragere la sorti pentru a castiga vouchere. Se preconizeaza ca peste 500.000 de turisti vor beneficia de acest lucru.

Taiwanul nu se zgarceste la cheltuieli pentru a atrage turistii inapoi. Dupa cum relateaza franceinfo, mica insula cu 23 de milioane de locuitori a decis sa lanseze o mare loterie la sosirea turistilor pe aeroport. Toti calatorii pot participa. Mai simplu de atat nu se poate. Tot ce trebuie sa faceti este sa scanati un cod QR si extragerea se va face electronic. Desigur, nu toata lumea va castiga un premiu, dar in total 500.000 de turisti vor castiga un premiu pentru a plati transportul sau hotelurile.

Un turist thailandez tocmai a castigat 5.000 de dolari taiwanezi, adica 156 de euro. Acesti bani de buzunar vor fi folositi pentru „calatorii locale” si „cumpararea de cadouri pentru prieteni inainte de intoarcerea in Thailanda”. Pe langa loterie, guvernul taiwanez a realizat o serie de reclame orbitoare care prezinta atractiile insulei, de la mare la munti si jungla tropicala. In total, au fost investite 163 de milioane de euro. Ideea este de a-i incuraja pe toti turistii, in special pe cei aflati in tranzit, sa revina in tara pentru mai mult timp. „Este o insula verde, foarte diferita de Australia; vezi munti peste tot, este foarte frumos”, a marturisit un turist.

Doar 90.000 de vizitatori in 2022

Pachetele includ tururi gratuite ale orasului cu autobuzul, disponibile atat pentru cei care calatoresc in tranzit, cat si pentru cei care nu folosesc transportul in comun. Un tur de o jumatate de zi, de exemplu, cuprinde cele mai emblematice repere ale capitalei, cum ar fi faimosul sau templu din secolul al XVII-lea. Trebuie spus ca turismul a fost la un nivel scazut de la pandemia Covid-19 si tensiunile de la granita cu China vecina. Inainte de pandemie (2019), 12 milioane de turisti au calatorit in Taiwan, in timp ce astazi sunt doar 90.000. „Poate ca oamenilor le este teama sa vina in Taiwan, dar cei care vin vad ca oamenii traiesc si lucreaza normal”, spune un ghid, care subliniaza ca tara sa traieste cu „presiunea chineza” de saptezeci de ani. Asa ca, in cele din urma, are foarte putina influenta.

Sursa:  https://www.capital.fr/economie-politique/pour-attirer-les-touristes-ce-pays-organise-des-loteries-a-laeroport-1476052

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns