Plan de relansare al Europei

Plan de relansare al Europei

Comisia Europeana propune un fond de relansare a Europei de numai putin de 750 de miliarde de euro pentru a putea face fata crizei economice din Uniunea Europeana, criza provocata de pandemia cu coronavirus. Anuntul a fost facut saptamana trecuta de Paolo Gentiloni, comisar pentru economie, pe contul sau de Twitter.

Comisia Europeana si-a prezentat planul de bataie miercuri. Cu un fond de relansare de 750 de miliarde de euro pentru sustinerea economiei europene, extrem de afectate de pandemia cu coronavirus, presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a dezvaluit miercuri un plan de ajutorare, exceptional, extrem de asteptat de catre statele afectate de criza.

Subventii si imprumuturi. Planul de relansare se bazeaza pe un proiect de reviziuire a bugetului pe termen lung pentru Uniunea Europeana, la care se adauga fonduri noi de relansare, alimentate de catre imprumuturi la scara larga a Comisiei, in numele Uniunii Europene, cu o amploare fara precedent. Comisia Europeana a propus fonduri de 750 de miliarde de euro.

Din aceasta suma, 500 de miliarde  de euro ar fi redistribuite sub forma de subventii – o suma preconizata in cadrul proiectului franco-german prezentat saptamana trecuta – si restul sub forma de imprumut Statelor membre, conform unor surse europene concordante. Daca este acceptata, aceasta propunere va deveni cel mai mare plan de relansare lansat vreodata d Uniunea Europeana.

Saptamana trecuta, Germania a surprins pe multi, anuntand impreuna cu Franta, o schimbare radicala a doctrinei- Paris si Berlin ar urma sa sustina un plan de 500 de miliarde de euro. Insa, pentru a obtine unanimitate a statelor membre pentru acest obiect va fi extrem de dificil. Deja, inainte de pandemie, cele 27 de state membre au esuat in februarie pentru a se pune de acord cu privire la un buget de 100 de miliarde de euro pentru perioada 2021-2027.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *