Danemarca, Norvegia si Islanda suspenda vaccinul AstraZeneca

Danemarca, Norvegia si Islanda suspenda vaccinul AstraZeneca

Cele trei tari au luat aceasta decizie invocand un principiu de precautie “dupa numeroasele raportari ale unor cazuri grave de formare ale unor cheaguri de sange la persoanele vaccinate” cu acest produs conform declaratiilor facute de Agentia Nationala in probleme de sanatate.

Insa, Agentia Europeana pentru Medicamente nu stabileste nicio legatura dintre vaccinul laboratorului anglo-suedez si cazurile de tromboza.

Autoritarile sanitare norvegiene au anuntat la randul lor, suspendarea din motive de precautie a vaccinului AstraZeneca, la fel ca si autoritatile din Danemarca care au luat aceasta decizie de teama formarii unor cheaguri de sange la persoanele vaccinate. Un purtator de cuvant al Institutului National de Sanatate Publica a declarat ca urmeaza sa faca o pauza in Norvegia in vaccinarea cu AstraZeneca.

Danemarca, urmata extrem de rapid de catre Islanda, a anuntat o decizie similara, invocand in egala masura principiul precautiei. Pana la noi ordine acest vaccin a fost suspendat, dupa raportarea acestor cazuri grave de cheaguri de sange formate la persoanele vaccinate cu acest produs. Organismul a tinut insa sa precizeze ca, la ora actuala, nu putem inca ajunge la o concluzie cu privire la o legatura intre vaccin si cheagurile de sange, investigatiile continua. In doua saptamani, dupa investigatii amanuntite, se va lua o decizie finala, daca se va continua sau nu cu administrarea acestui vaccin.

Austria a anuntat luni ca a incetat in egala masura administarrea unui lot de vaccinuri produse de catre laboratorul britanic, dupa decesul unei infirmiere in varsta de 49 de ani care a suferit grave tulburari de coagulare in urma administrarii vaccinului, la doar cateva zile de la administrare.

Patru alte tari europene, Estonia, Lituania, Letonia si Luxemburg au suspendat in egala masura vaccinul, cu dozele provenite din acest lot, livrate in 17 tari si care cuprinde cateva milioane de vaccinuri. O ancheta prliminara a tinut sa sublinieze faptul ca nu exista nicio legatura intre vaccin si decesul survenit in Austria.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns