Razboiul din Ucraina: „Tacticile lui Putin sunt la fel de murdare ca cele ale lui Hitler”, spune Volodymyr Zelensky

Razboiul din Ucraina: „Tacticile lui Putin sunt la fel de murdare ca cele ale lui Hitler”, spune Volodymyr Zelensky

Vinerea aceasta, presedintele ucrainean Volodymyr Zelensky a acordat un interviu in exclusivitate pentru LCI, inregistrat cu o zi inainte. La aproape 10 luni de la inceperea ofensivei rusesti, omul de stat face o retrospectiva a operatiunilor desfasurate de Moscova. Volodymyr Zelensky lauda si subliniaza determinarea ucrainenilor.

Vinerea aceasta, loviturile rusesti au fost reluate in Ucraina. O noua salva a privat de electricitate mai multe orase ucrainene, dar a provocat si intreruperi de apa la Kiev. Potrivit autoritatilor locale, cel putin trei persoane au murit in Kryvyï Rig, la est de Zaporijia. Confruntata cu o serie de esecuri militare majore in nord-estul si sudul tarii in aceasta toamna, Rusia a optat in octombrie pentru o tactica de lovituri masive. Aceste greve au ca scop distrugerea retelelor electrice si a transformatoarelor din Ucraina.

In aceasta vineri, LCI a difuzat in exclusivitate un interviu cu presedintele Volodymyr Zelensky, inregistrat cu o zi inainte, in care acesta face o retrospectiva a lunilor de razboi si a strategiilor recente ale lui Vladimir Putin.

In cadrul acestui interviu, Volodymyr Zelensky a facut bilantul acestui razboi, la aproape 10 luni de la inceputul lui, la sfarsitul lunii februarie. Noile tactici militare rusesti, amenintarea nucleara, nevoia de arme si de solidaritate internationala, deportarea ucrainenilor… a trecut in revista toate problemele, subliniind determinarea ucrainenilor.

O tactica la fel de murdara ca si cea a lui Hitler

Presedintele ucrainean si-a inceput interviul insistand asupra incapacitatii sale de a renunta, laudand determinarea si solidaritatea concetatenilor sai. Confruntat cu schimbarea de directie militara a Rusiei, el a tinut sa reactioneze. „Rusia nu a inceput o noua forma de razboi. Face ceea ce a facut regimul fascist sub Hitler (…) Toate acestea au fost deja facute…”

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns