Mister in jurul starii de sanatate a lui Pelé

Mister in jurul starii de sanatate a lui Pelé

Cotidianul Folha de São Paulo a anuntat sambata dimineata ca Pelé a fost internat intr-o clinica de ingrijiri paliative. La scurt timp, spitalul Albert-Einstein a dat asigurari ca starea brazilianului este stabila si ca reactioneaza bine la tratamentul pentru infectia respiratorie pentru care a fost internat. Insusi Pelé a dat vesti linistitoare fanilor pe retelele sociale.

Articolul publicat de Folha de São Paulo i-a facut pe fanii fotbalistului sa se teama de ce este mai rau. Cotidianul a scris ca fotbalistul in varsta de 82 de ani a suferit o operatie chirurgicala complicata pentru a trata metastazele descoperite la intestine dupa care a fost internat intr-o clinica de ingrijiri paliative deoarece nu mai raspunde la tratamentul impotriva cancerului. Cotidianul vorbea despre un “edem generalizat” si de o “confuzie mentala importanta” motiv pentru care a fost internat in spitalul Albert Einstein din São Paulo.

La mesajele menite sa linisteasca pe fani oferite de fiicele si agentul sau se adauga cel mai recent comunicat medical. Acest comunicat indica faptul ca, triplul campion mondial a fost internat pentru o reevaluare a chimioterapiei impotriva tumorii la colon, identificata in septembrie 2021. Comunicatul mai mentioneaza ca acesta raspunde bine la ingrijirile oferite pentru infectiile respiratorii aparute, fara sa existe o agravare a starii in ultimele 24 de ore. Spitalul Albert Einstein a refuzat insa sa confirme faptul ca legenda fotbalului se afla sub ingrijiri paliative si a adaugat ca va oferi informatii doar prin intermediul unor comunicate oficiale.

Insusi Pelé a incercat sa isi linisteasca fanii prin intermediul unei postari pe Instagram in care spune ca e vorba de “vizita lunara” la spital. A postat o poza in care apare o cladire din Qatar, iluminata cu un mesaj prin care i ureaza recuperare rapida si in care le multumeste tuturor pentru urarile facute.

Sursa: https://www.lequipe.fr/Football/Actualites/Mystere-autour-de-l-etat-de-sante-de-pele/1368306

 

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns