Un bebelus a fost salvat de un politist la Ceuta

Un bebelus a fost salvat de un politist la Ceuta

O fotografie a facut inconjurul lumii: cea a unui bebelus de doar doua luni salvat din apele Mediteranei. O fotografie din timpul operatiunilor de salvare a migrantilor marocani care incercau cu disperare sa ajunga in Europa prin Marea Mediterana a devenit simbolul tragediei care s-a petrecut zilele acestea in Ceuta, o exclava spaniola. Un bebelus este tinut la suprafata de un poltiist din cadrul Garzii Civile spaniel, pe o vreme ploioasa. Salvatorul bebelusului este Juan Francisco Valle care a declarat ca in momentul in care a ajuns la copil nu stia daca traieste sau a murit, era inghetat, complet palid si nu misca deloc.

Bebelusul a fost transportat pe spatele mamei sale, inghetat, palid. Politistul s-a temut ca acesta a murit. Singurul lucru pe care si-l repeta Iin timpul misiunii de salvare era: Avanseaza, avanseaza, fii puternic. Singurul lucru pe care il avea in cap Juan Francisco in acele momente era sa ajunga cat mai repede la bal pentru ca bebelusul sa primeasca ingrijirile necesare.

1500 de minori neinsotiti

Salvatorii din cdrul Garzii Civile au marturisit ca nu au vazut niciodata o asemenea scena. Initial au reusit sa salveze trei minori. Cei mai mici dintre ei incercar sa traverseze apa agatati de corpurile parintilor. Cei mai mari reuisesc sa ajunga singuri la mal, dupa ce au inotat mai multe sute de metri. Epuziati, la capatul puterilor, au fost luati in grija militarilor care le-au dat primul ajutor pe plaja celor care au avut nevoie.
Conform autoritatilor spaniole, din 8000 de migrant care au trecut frontiera in ultima perioada,1500 sunt minori neinsotiti. Spania trebuie sa ii ia sub grija ei dupa cum cere legea insa, din pacate, centrele de primire a minorilor sunt arhipline.

Majoritatea din imigranti sunt marocani conform autoritatilor. Fortele de securitate spaniole au reusit sa trimita inapoi 2700 de oameni insa nu si minorii.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns