Coronavirus: Canada se pregateste pentru un al doilea val care ar putea lovi puternic

Coronavirus: Canada se pregateste pentru un al doilea val care ar putea lovi puternic

Prim ministrul Justin Trudeau si-a indemnat compatriotii sa continue sa poarte masca si sa pastreze distanta de doi metri unii fata de altii. Isi indeamna compatriotii sa ramana vigilenti. Asta deoarece Canada se pregateste intens pentru un al doilea val de coronavirus care ar urma sa loveasca tara in aceasta toamna. Prim ministrul a declarat ca pregatirile pentru un al doilea val sunt intense deoarece lucrurile ar putea fi mai grave decat in cazul primului val. S-a investit deja in echipamente de protectie si in teste de depsitare pentru a putea reactiona rapid si ferm in cazul in care va exista o explozie de cazuri in viitor.

Un apel la respectarea gesturilor de bariera. Chiar daca Canada este pe cale sa isi relanseze economia, masurile vor continua, se vor purta in continuare masti in spatiile inchise, se va pastra distanta recomandata de doi metri si localnicii vor avea grija in continuare la contactele cu ceilalti. Primul ministru a declarat ca nu vrea sa piarda progresul facut in ultimele luni, drept urmare, va trebui ca populatia sa fie vigilenta in continuare, chiar si in aceasta noua faza de pandemie. Exista in Canada inca zone calde insa, per ansamblu, numarul de cazuri, de spitalizari si de decese este in scadere.

Granita cu SUA in continuare inchisa. La jumatatea lunii iunie, Justin Trudeau a anuntat lansarea unei aplicatii mobile de urmarire a contactelor, pentru a se urmari propagarea pandemiei, aplicatie ce va fi disponibila la nivel national in urmatoarele saptamani. Aceasta aplicatie va alerta utilizatorii care au fost in contact cu o persoana testata pozitiv. De altfel, granita dintre Canada si SUA, una din cele mai afectate tari de pandemie, trebuie sa ramana inchisa pana pe data de 21 iulie.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *