Cum sa duci o viata fericita?

Cum sa duci o viata fericita?

Cu totii vrem sa fim fericiti. Dar, uneori, ne gandim la fericire ca la un lucru care se intampla pur si simplu, si nu e ceva ce putem controla. Este usor sa legam ideea de fericire de situatia in care ne aflam. Uneori ne spunem: „Daca lucrurile ar fi fost diferite, atunci as fi fericit.”

Dar fericirea nu functioneaza chiar asa. Cercetarile arata ca, doar o mica parte din fericire (doar aproximativ 10%), depinde de situatia unei persoane. Si atunci, de unde vine fericirea?

Nascut fericit?

O parte a fericirii depinde de personalitate. Unii oameni au un caracter natural fericit. Cu totii cunoastem oameni care sunt veseli si optimisti de cele mai multe ori. Personalitatile lor optimiste ii fac sa fie fericiti.

Deci, ce inseamna asta pentru persoanele care se nasc cu o personalitate care ii face sa fie tafnosi? Probabil ca ei vad doar greselile in oameni si situatii, in loc sa vada ce e bun. Starea lor este mai mult posomorata decat vesela. Dar daca ei ar vrea sa fie mai fericiti, exista solutii pentru asta.

Fericirea depinde de noi

Cercetatorii au descoperit ca mai mult de jumatate din fericire depinde de lucruri care sunt de fapt sub controlul nostru. Asta este o veste foarte buna pentru ca inseamna ca toata lumea poate fi mai fericita.

O mare parte din cat de fericiti suntem depinde de mentalitatea noastra, obiceiurile pe care le practicam, si modul in care traim in fiecare zi. Daca invatam ingredientele cheie ale fericirii, le putem folosi pentru a deveni mai fericiti.

De ce este importanta fericirea

Fericirea este mai mult decat un sentiment placut sau o fata zambitoare. Este sentimentul de a te bucura cu adevarat de viata ta, si dorinta de a primi ce este mai bun de la ea.

Iata ce au gasit cercetatorii atunci cand au studiat oameni fericiti:

  • Oamenii fericiti au mai mult succes.
  • Oamenii fericiti sunt mai buni la atingerea telurilor.
  • Oamenii fericiti sunt mai sanatosi.
  • oamenii fericiti traiesc mai mult.
  • Oamenii fericiti au relatii mai bune.
  • Oamenii fericiti invata mai bine.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/boy-and-girl-sitting-on-bench-toy-1767434/

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *