Cum sa calatoresti in SUA?

Cum sa calatoresti in SUA?

Planifica transportul si cazarea cu mult timp inainte

In cazul in care nu ai mai calatorit in S.U.A., trebuie sa stii ca ai nevoie de multa planificare. Spre deosebire de unele tari, sa dormi in gara sau in statiile de autobuz nu este permis, si s-ar putea sa fii trezit uneori chiar de ofiterii de politie. De asemenea, spre deosebire de multe orase europene, statiile de tren si autobuz nu sunt neaparat situate central, si de obicei trebuie sa mergi mult pana la cazare. De aceea, evita sa mergi cu autobuzul sau trenul in mijlocul noptii, pentru ca poate fi periculos. Hostelurile si cazarea cu mic dejun inclus sunt relativ rare in S.U.A., dar poti gasi multe moteluri si hoteluri la preturi accesibile. Asigura-te ca faci rezervarea din timp, si ca locul in care mergi este sigur. Anumite orase si regiuni din S.U.A sunt mai periculoase decat altele.

Inchiriaza o masina si condu cu grija

SUA este o natiune dependenta de masina. Avand in vedere ca nu este intr-adevar o infrastructura de transport public foarte bine pusa la punct, cu exceptia oraselor mari, se recomanda explorarea tarii cu masina (cu exceptia cazului in care doresti sa acoperi distante mari si sa vizitezi doar cateva locuri, atunci este mai economic sa te folosesti de transportul aerian ). Poti inchiria cu usurinta o masina online si sa o ridici de la aeroport sau din oras. Condusul pe autostrazi si drumuri nationale este destul de sigur. Cu toate acestea, in cazul unui accident suna la 911 inainte de a te da jos din masina, pentru a evita atacurile hotilor de masini sau bunuri, care sunt totusi destul de rare.

Ramai conectat

Este foarte important sa ramai conectat prin intermediul unui telefon mobil, smartphone sau un alt dispozitiv care iti permite sa accesezi WiFi, mai ales daca calatoresti de unul singur. Daca utilizezi un telefon mobil strain, asigura-te ca ai roaming in SUA, daca nu, sau in cazul in care costul de roaming este prea mare, cumpara o cartela din SUA pe care sa o poti folosi pe timpul calatoriei.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/city-skyline-new-york-skyscrapers-37646/

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns