Coronavirus: Franta si Spania planifica iesirea din izolare

Coronavirus: Franta si Spania planifica iesirea din izolare

Franta si Spania, doua din tarile care au inregistrat cel mai mare numar de morti pe timpul pandemiei cu coronavirus au prezentat azi, 28 aprilie, planurile de relaxare progresiva, ora la care numarul de cazuri inregistrate in intreaga lume depaseste 3 milioane.

In Statele Unite ale Americii, tara care cunoaste cel mai greu bilant de cazuri de Covid-19 dar si de decese, Donald Trump a acuzat China de faptul ca a administrat in mod ineficient aceasta criza, care a debutat aici in decembrie.

In Europa, francezii afla azi, prin vocea primului ministru Eduoard Philippe daca purtarea mastii devine obligatorie si daca scolile urmeaza sa se deschida sau nu.

Numerosi sunt cei care isi doresc relansarea economiei si stapanirea pandemiei totodata. In orice caz, dupa data de 11 sau 15 mai, depinde de fiecare tara cand a decis sa se relaxeze restrictiile, nimeni nu va reveni complet la viata normala. Cel putin pentru moment.

Spania, tara in care carantina s-a prelungit pana pe data 9 mai, isi va prezenta tot azi principalele masuri de relaxare pe care le va lua in aceasta perioada. Inca de duminica, in aceasta tara in care au fost izolati in clase timp de sase saptamani, copiii pot sa se joace pe strada cu conditia sa respecte un anumit numar de restrictii.

Mai multe alte tari europene dar si alte zeci de state americane au amorsat o anumita prudenta de izolare, incurajati de incetinirea numarului de contaminari sau a numarului de decese.

Cu aproape un sfert de cazuri si peste 56.000 din 210 000 victime mondiale, Statele Unite sunt de departe cea mai afectata tara de pandemia cu coronavirus insa exista puternice disparitati regionale intre zonele rurale, nu atat de afectate si regiunea New York, spre exemplu, epicentrul crizei.

Autoritatile locale, guvernatori din prima linie, abordeaza fiecare in ritmul sau redemararea economiei care, ca peste tot, sufera enorm din cauza acestor masuri de izolare.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns