Argentinianul Alejandro Gomez, campion mondial, suspendat doi ani pentru dopaj

Argentinianul Alejandro Gomez, campion mondial, suspendat doi ani pentru dopaj

Dupa Paul Pogba, un alt jucator obisnuit din Serie A se afla acum in vizorul autoritatilor antidoping. „Monza anunta ca a primit o notificare din partea Fifa, prin intermediul Federatiei italiene, cu privire la o suspendare dictata de agentia spaniola antidoping in ceea ce-l priveste pe Alejandro Dario Gomez”, a anuntat vineri clubul intr-un comunicat.

Poreclit „Papu” Gomez, campionul mondial argentinian a primit o suspendare de doi ani dupa ce a fost depistat pozitiv la terbutalina, un bronhodilatator pe care spune ca l-a luat in timp ce lua sirop de tuse. „Testul pozitiv (efectuat in octombrie 2022, chiar inainte de Cupa Mondiala din Qatar) a fost rezultatul unei absorbtii involuntare”, a precizat clubul lombard, care va „evalua acum urmarile procedurale” care vor fi date suspendarii.

Argentina nu va fi privata de a treia sa stea

In situatia actuala, insa, Albiceleste nu risca sa fie privata de al treilea titlu mondial. De fapt, conform articolului 11 din Codul Mondial Antidoping, faptul ca doar un singur membru al unei echipe este gasit vinovat de dopaj nu este suficient pentru a duce la descalificarea colectiva dupa eveniment. „In cazul in care mai mult de doi membri ai unei echipe dintr-un sport colectiv au comis o incalcare a regulilor antidoping pe parcursul evenimentului, organizatia responsabila trebuie sa impuna o sanctiune adecvata echipei (de exemplu, pierderea de puncte, descalificarea dintr-o competitie sau alta sanctiune), pe langa consecintele impuse sportivilor individuali care au incalcat regulile”, se arata in text.

Fostul jucator de la Atalanta, care si-a petrecut cea mai mare parte a carierei in Italia, a fost titular in doua meciuri la Cupa Mondiala din 2022, dar nu a jucat in finala castigata de Argentina la penalty-uri in fata Frantei (3-3 s.a.m.d. 4-2).  Cu La Dea, el a gasit poarta de 59 de ori in 252 de aparitii in toate competitiile.

 

Sursa: https://www.tf1info.fr/sport/football-le-champion-du-monde-argentin-alejandro-gomez-suspendu-deux-ans-pour-dopage-2273667.html

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns