Dan Barna, implicat intr-o frauda cu fonduri europene?

Dan Barna, implicat intr-o frauda cu fonduri europene?

Un articol a fost publicat de catre Rise Project in care este scos in evidenta faptul ca barna a fost „supervizorul senin al unor fraude si conflicte de interese cu fonduri UE”.  Raspunsul acestuia fiind „ca si cum ne-am supara pe Hagi ca n-a inscris de fiecare data”.

In articolul scris de cei de la Rise Project, care se intituleaza „Adevarul despre Dan Barna”, se demonstreaza ca „antreprenorul de succes Dan Barna duce in spate o serie lunga de esecuri care au costat aproape sase milioane de euro” si ca „prezidentiabilul vrea sa-i intoarca pe romani in tara, dar si-a consolidat cariera pe seama unora nevoiti sa plece”. ”la bilant, managementul care l-a consacrat pe Barna ii este profitabil, in timp ce oameni aflati in cumpana au beneficiat doar pe hartie. Vorbim despre persoane cu dizabilitati sau proveniti din medii defavorizate, greu de integrat pe piata muncii si extrem de neglijate in Romania. In numele lor, Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare – DCG, compania fondata de Dan Barna, a castigat milioane sub pretextul facerii de bine”.

„Banii s-au evaporat intre amici cu facturi la comanda, in nepotisme, deturnari, plati fictive, furturi de echipamente si discursuri despre frumusetea spiritului antreprenorial. Din partea beneficiarilor, multa dezamagire”.

Bineinteles ca Dan Barna a avut o replicaa pentru acest articol: „Am vazut ca este un articol foarte lung. Sunt onorat ca Rise si-a alocat resurse in ultimele doua luni pentru aceasta documentare. Este cumva firesc intr-o campanie electorala sa existe genul asta de demersuri. Am vazut ca au ales doar cateva dintre proiectele in care structurile de economie sociala n-au rezistat dupa perioada de sustenabilitate. Perspectiva apartine jurnalistilor. Pot doar sa spun ca am fost transparent. In cele doua luni de verificare minutioasa am avut ocazia sa stau o ora de vorba cu cei de la Rise. Nu e prima data cand se vorbeste de activitatea mea anterioara intrarii in politica”.

Acesta a mai declarat ca: „Ceea ce se sugereaza in acel articol este ca ai cum i s-ar reprosa unui fotbalist ca nu au iesit toate fazele perfecte. Dincolo de asta, e ca si cum ne-am supara pe Hagi ca n-a inscris de fiecare data. Lucrurile sunt foarte clare, am fost deschis, nu am nimic de ascuns. (…) Perspectiva din care e abordat articolul este semnificativ extrasa din context, cumva si selectia atenta doar a celor cativa nemultumiti, fiind ignorati zecile de beneficiari. Informatia este luata pe bucatele particulare, fiind ignorat contextul larg al implementarii, intr-un context in care linia respectiva de finantare fiind la inceput nu avea cele mai bune premise sa asigure sustenabilitatea”.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns