Rusia: mobilizarea pro-Navalny poate zdruncina puterea lui Putin?

Rusia: mobilizarea pro-Navalny poate zdruncina puterea lui Putin?

Manifestarile de sustinere pentru Alexei Navalny s-au tradus prin peste 3000 de arestari in intreaga Rusie. O cifra care arata ca opozantul dispune de o solida baza de partizani. Aceasta mobilizare de peste zeci de mii de persoane in intreaga tara este de natura de a zdruncina puterea lui Putin? Sau din contra, Putin poate sta linistit?

Pentru moment, puterea lui Vladimir Putin nu este amenintata conform analistului Jean-Didier Revoin, un corespondent aflat la Moscova pentru presa franceza. Insa, Alexei Navalny a reusit sa castige stima si admiratia tuturor. A reusit sa mobilizeze numai putin de 20 000 de persoane la Moscova, in plina iarna, in timp ce autoritatile anuntau ca vor suprima orice adunare.

Cu toate acestea, chiar daca numarul partizanilor lui Alexei Navalny a ajuns la cateva zeci de mii in Rusia, acest numar nu este unul suficient pentru a veni cu o modificare imediata a politicii de la Kremlin cu privire la opozitia din afara sistemului, adica partidele nereprezentate la Douma.

Ce cauta Alexei Navalny? Care este scopul sau? Incarcerat imediat dupa ce s-a reintors in Rusia, risca numai putin de 13 ani de inchisoare pentru niste fapte pentru care se declara complet nevinovat. Mobilizandu-si partizanii, vrea sa puna in garda autoritatile. Scopul sau este acela de a-I face sa realizeze ca, printr-o condamnare grea, autoritatile se expun la o importanta miscare de proteste nationale.

Inainte de manifestarile care au avut loc in aceasta sambata, partizanii lui Navalny au declarat deja ca si weekend-ul viitor urmeaza sa iasa in strada, orice ar fi. Alexey Navalny va fi judecat la inceputul lunii februarie. Inca de la aparitia sa pe scena politica, nu a fost condamnat la inchisoare. Ar putea fi insa condamnat la 10 ani de inchisoare deoarece a fost deschisa o ancheta impotriva sa inca din perioada in care se afla in Germania.

Cauta in dictionarul https://dexonline.net/ cele mai ciudate sau grele cuvinte si vei gasi definitiile lor la un simplu click.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *