Cat de importanta este functia ficatului?

Cat de importanta este functia ficatului?

Ficatul este piatra de temelie a aproximativ 500 de functii diferite din organism, inclusiv detoxifiere, formarea sangelui, reglarea zaharului din sange, apararea organismului impotriva infectiei, si functia hormonului. Desi ficatul este extrem de important pentru bunastarea noastra, este adesea trecut cu vederea si ignorat atunci cand apare o boala.

Este important de remarcat relatia ficatului cu vezica biliara. Cele doua organe lucreaza atat foarte strans impreuna. Orice facem pentru a ajuta ficatul, va ajuta si vezica biliara, si invers!

in timpul digestiei, ficatul secreta bila in intestinul noastru mic, alcalinizand tractul digestiv. Bila este un ingredient esential in reteta digestiei sanatoase, si fara ea, supunem corpul la risc pentru deficiente nutritionale si proliferarea bacteriilor rele.

Cu toate acestea, din cauza mai multor factori, inclusiv consumul de alimente procesate, prea multa carne rosie, alcool, droguri si obiceiuri aparent mai putin nocive, cum ar fi supraalimentarea si gustarile intre mese, ficatul si vezica biliara pot ceda.

Ceea ce trebuie sa ne dam seama este ca noi nu suntem invincibili. Sigur, ficatul poate tolera o multime de abuzuri atunci cand suntem tineri, dar cand bila toxice continua sa se dezvolte, formeaza pietre. Aceste pietre se acumuleaza in ficat si vezica biliara, si cauzeaza tot felul de probleme in organism.

Iata cum putem ajuta ficatul

Sa mancam la ore fixe

La fel ca natura, corpul uman are propriile sale ritmuri. in timp ce organele noastre interne sunt toate conectate sa lucreze impreuna, fiecare organ are un timp pe tot parcursul zilei, cand este la apogeu. Cheia sanatatii optime este sincronizarea stilului nostru de viata la ritmurile naturale ale corpului nostru.

Sa renuntam la a manca prea mult

Supraalimentarea este un obicei foarte prost, iar cei mai multi dintre noi nici macar nu se gandesc la asta. Aceasta este pe primul loc in topul cauzelor de calculi biliari, un ficat congestionat si toate bolile care rezulta. Aadevarul este ca, mancarea in exces suprasolicita sistemul digestiv si inhiba capacitatea acestuia de a digera alimente, asimila substante nutritive si de a elimina in mod eficient deseurile.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/doctor-pointing-at-tablet-laptop-1282308/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *